Menu
Szef Kuchni poleca, czyli Nasze aktualne Menu
Restauracja Myśliwska Leśniczówka
Specjalność Szefa Kuchni:
Talerz myśliwski 
Sarnina
Pieczeń z dzika
Pieczeń z jelenia
Garnir z warzyw
Buraczki
Frytki
Ziemniaki pieczone
  Sosy 
Zupy
Barszcz czerwony z krokietem 
Rosół z kury z makaronem 
Pomidorowa z makaronem 
Flaki 
Żurek myśliwski z ziemniakami 
Przystawki
Smalec z ogórkiem kiszonym i pieczywem
Tatar z łososia 
Tatar wołowy 
Dziczyzna
Pieczeń z sarny w sosie śmietanowym
Pieczeń z jelenia
Pieczeń z dzika
Dania Główne
De Volaille
Filet z kurczaka
Tradycyjny kotlet schabowy
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
Zraz wieprzowy
Placek po cygańsku
Kluski ziemniaczane z boczkiem i kapustą kiszoną
Golonka (100 g) z kapustą
Kawałki kurczaka a’la Mc Chicken
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Sałatka z grillowanym łososiem
Dania Rybne
     Pstrąg z pieca (100g)
Panierowany filet z dorsza (100g)
Łosoś na szpinaku (100g)
Dodatki
Surówka z kapusty białej
Surówka z kapusty kiszonej
Kapusta biała zasmażana
Buraczki czerwone
Surówka z marchewki
Buraczki czerwone zasmażane
Garnir z warzyw
Ziemniaki
Frytki
Ziemniaki zapiekane w ziołach
Desery
Sernik z bitą śmietaną
Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną i lodami
Lody w pucharku z owocami i bitą śmietaną
Napoje gorące
Kawa z expressu
Espresso
Caffé latte
Kawa parzona/rozpuszczalna
Cappuccino
Herbata z cytryną
Napoje zimne
Woda mineralna gaz. 0,5l
Woda mineralna niegaz. 0,5l
Pepsi 0,2l/0,5l
Mirinda 0,2l/0,5l
7Up 0,2l/0,5l
Tonic 200ml
Soki Toma 0,2l/0,33l
- pomarańczowy
- jabłkowy
- czarna porzeczka
Menu weselne 
 PROPOZYCJA MENU NA UROCZYSTOŚĆ WESELNĄ 
 
 POWITANIE: staropolskim obyczajem chlebem, solą i szampanem
ZUPY:
Rosół domowy z kury z makaronem
DANIA GŁÓWNE:
(4 porcje mięsa na osobę)
Kotlet De Volaille i warzywa na parze
Rolada drobiowa w sosie porowym
Zrazy zawijane w sosie własnym
Filet z dorsza w sosie koperkowym
 DODATKI:
Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem
Zestaw trzech surówek: kapusta świeża, marchewka, buraczki
 SŁODKI BUFET: 
Napoje gorące: Kawa Jacobs parzona i herbata Lipton
CIASTO i TORT WESELNY – WŁASNE
 ZAKĄSKI: 
Sałatka szopska
Tortille
Rolada szpinakowa z łososiem
Pasztet w sosie chrzanowym
Klopsiki w zalewie octowej
Galareta drobiowa
Śledź z cebulką w oleju
Ryba po grecku
DANIA GORĄCE
Ok. 21.00  
Barszcz z krokietem
Ok.23.00
Golonka z kapustą
Szaszłyki drobiowe
Ok. 01.00
Bigos myśliwski
Ok. 02:00
Żurek staropolski z jajem
Alkohol, szampan oraz inne napoje własne.
Propozycja menu na uroczystość Komunii
PROPOZYCJA MENU NA UROCZYSTOŚĆ PO I KOMUNII ŚW. 2021
Obiad:
Rosół domowy z makaronem
De vollaile z masełkiem + warzywa gotowane na parze
Zrazy zawijane w sosie własnym
Rolada drobiowa w sosie porowym
Ziemniaczki oprószone koperkiem
Zestawy surówek
Napoje: woda z cytryną, soki pomarańczowy i jabłkowy, pepsi, 7up
Napoje gorące: kawa i herbata
Przekąski:
Sałatka gyros
Rolada szpinakowa z łososiem
Tortille
Galaretka drobiowa
Pasztet myśliwski z sosem chrzanowym
Kolacja:
Szaszłyki drobiowe
Nuggetsy z frytkami
Tort i ciasto własne

 
 
  
 